Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.
Print
PDF
18
May

Објавен е документот „Анализа на состојбите во водните политики"

Како дел од активностите во рамките на проектот „Граѓаните активен партнер во реформите на политиките за вода“, изготвен е стратешкиот докуент “Анализа на состојбите со управувањето со водите во Република Македонија и заштита на правата на потрошувачите“
Во анализата главен акцент е поставен на користењето на...

Print
PDF
17
May

Претставниците на проектот „Граѓаните - активен партнер во политиките за вода’’ учествуваа во работата на Регулаторната комисија за енергетика на Република Македонија

На покана на Регулаторната комисија за енерегетика на Република Македонија претставниците на ЦЕД ФЛОРОЗОН и Организацијата на потрошувачи на Македонија присуствуваа на работниот состанок на кој се разгледуваа решенијата за утврдување на тарифи за водните услуги во Град Скопје и општина Струмица. На работната средба се потврди потребата од активно вклучување на граѓанските организации во процесот на донесување на одлуки на локлано и централно ниво vis-à-vis водните услуги, а членовите на Регулатоната комисија за енергетика ја искажаа подготвеноста за соработка во рамките на проектот „Граѓаните-активен партнер во политиките за вода"

Print
PDF
04
Apr

Одржана прва тематска работилница за води во Скопје

Од 30 март до 1 април 2018 година во хотелот Порта во Скопје се одржа дводневна работилница на тема: “Зајакнување на капацитетите на граѓанските организации и нивните капацитети во областа на водата и водните ресурси, водните политики и реформи на законската регулатива која ги третира водните политики“.

ECO CALENDAR

June 2018
M T W T F S S
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Пријава за учество